Bedøvelse

Bedøvelse bidrar til å gjøre tannbehandlingen mindre ubehagelig og smertefull i tilfeller hvor det skal utføres større inngrep. Vi har den faglige kompetansen og utstyret til å sette bedøvelse i slike tilfeller. Mange personer gruer seg til innstikket og vi tilbyr derfor også overflatebedøvelse som nummer og gjør behandlingen til en bedre opplevelse.


TANNLEGE-SKREKK

Folk er forskjellig, og det er helt forståelig at noen blir veldig nervøse av å dra til tannlegen. For pasienter med tannlegeskrekk, anbefaler vi at den årlige kontrollen følges opp, slik at problemer avdekkes før det blir verre enn nødvendig. Gi oss beskjed når du bestiller time, slik at vi kan sette av lengre tid slik at timen tilpasses deg. Vi kan også tilby beroligende legemidler som hjelper pasienten med å slappe av, dersom det er behov.


Røntgen

Vi anbefaler pasienter å ta minimum 2 røntgenbilder for å oppnå best grunnlag for behandling/undersøkelse. I enkelte tilfeller, vil det være behov for flere bilder. Trygghet hos våre pasienter og helsepersonell er viktig, og derfor bruker vi røntgenaparat som gir minimalt med stråling.


OPG

Nærmere kjent som panoramarøntgen. Denne gir en god oversikt av tenner, kjeveben og kjeveledd på et bilde, noe som gjør det enklere å se den totale tilstanden og lettere å oppdage rotbetennelser og andre sykdommer relatert til tenner og kjeveben. For pasienter som opplever det ubehagelig å ta vanlig røntgen, vil OPG være et godt alternativ.